Geschreven door Rinus van Zuidam

zondag 18 januari 2017

 

Rosblues Extra: The Dutch Eagles en The Fortunate Sons
Op zaterdag 21 maart vindt er in Partycentrum de Kentering te Rosmalen weer een extra editie van Rosblues plaats. De organisatie heeft beslag weten te leggen op twee Nederlandse topacts, The Dutch Eagles en The Fortunate Sons.’Welcome Back To Hotel California’ is de titel van de tournee waarmee The Dutch Eagles langs de theaters toeren. Een weergaloze show met fantastisch geluid, sfeervol licht en videobeelden, en veel, heel veel muziek van The Eagles!

De hits Take It Easy, New Kid In Town en Hotel California klinken zoals je ze gewend bent. The Dutch Eagles benaderen het origineel schrikbarend. The Dutch Eagles is een Eagles tribute-band bestaande uit zes Nederlandse topmuzikanten, die hun sporen in de muziek ruimschoots verdiend hebben. De gezamenlijke liefde voor de nu nog steeds ongekend populaire Amerikaanse country-rock formatie bracht hen samen. Waar ze komen ontlokken ze steevast enthousiaste reacties van pers en publiek. Zo zijn de The Dutch Eagles door Radio 2 tot de beste tribute band van Nederland uitgeroepen.

Als Welcome To Hotel California wordt ingezet, klinkt dat net zo meeslepend als je gewend bent van het origineel. Voor een coverband is dat het grootste compliment. The Dutch Eagles steken The Eagles naar de kroon… Als je je ogen dicht doet, klinkt het soms griezelig echt.

The Fortunate Sons
Proud Mary, Who’ll Stop The Rain, Bad Moon Rising, I Put A Spell On You; Dit is slechts een kleine greep uit de lange rij onverwoestbare klassiekers die Creedence Clearwater Revival op haar naam heeft staan. Met hun karakteristieke geluid en hun pakkende songs wisten John Fogerty en zijn mannen in de jaren ’60 en ’70 ongekende successen te boeken. Talloze hitnoteringen en een optreden op Woodstock waren dan ook het gevolg. De muziek van CCR staat bij velen van ons in het geheugen gegrift. Een betere soundtrack van de roemruchte jaren ‘60 en ’70 is haast niet denkbaar. The Fortunate Sons vonden dat het CCR repertoire niet voor de bühne verloren moest gaan en hebben zich ontpopt als trefzekere vertolkers van hun helden. Met hun spetterende “Tribute to CCR” hebben ze in de afgelopen jaren talloze wervelende shows in binnen -en buitenland gegeven. The Fortunate Sons weten als geen ander met hun “Tribute to C.C.R.” de sfeer en het gevoel van de jaren ’60 en ’70, de bloeiperiode van de popmuziek, tot leven te wekken. Zanger en gitarist Toon Eppink komt met zijn bulderende stemgeluid en zijn energieke performance akelig dicht in de buurt van CCR frontman John Fogerty. Door velen is hij dan ook al tot “de Nederlandse John Fogerty” gekroond. Het ronkende basgeluid en de stuwende drums van de ervaren rotten Marco Oonincx en Ipo van Drooge maken het geheel tot een dampend feest. Van kroeg tot festival, overal waar de mannen komen is het een feest der herkenning en worden de kelen schor gezongen. Oude tijden herleven! In één lange set komen de hoogtepunten uit het CCR repertoire voorbij. Deelname aan de “Dommelsch Clash of the Coverbands” (www.clashofthecoverbands.com ) is voor de Sons niet zonder resultaat gebleven. Na de halve finale in Paradiso, die glansrijk gewonnen werd, volgde de finale in Utrecht. Een spetterende show voor een uitzinnig publiek van 5000 man vormde de absolute bekroning op de strijd om de titel “beste coverband van Nederland”.

De muziek van CCR is tijdloos, en wordt door The Fortunate Sons op authentieke wijze gebracht. En wie deze jongens wel eens aan het werk heeft gezien weet dat je deze uitdaging wel aan ze kan toevertrouwen. Feestje gegarandeerd!

De onderstaande quote over The Fortunate Sons zegt alles over de kwaliteit van deze band. “These guys know how to rock! I highly recommend them” John Fogerty.

U kunt nog toegangskaarten bestellen voor Rosblues extra Tickets € 20,= per stuk (voorverkoop) Dat kan online via www.rosblues.nl of reserveer de kaarten bij onderstaande voorverkoop adressen:

Total tankstation Bouwmans Rosmalen
Stichting Rosblues Rosmalen
Tel: 06-14358038 / 073-5224588
Partycentrum de Kentering Rosmalen
Tel: 073-5231555

Rosblues Revival Spectakel