Een opstalverzekering is een verzekering voor uw woning. Met de opstalverzekering dekt u veel schades die iedereen kunnen overkomen. U kunt dan denken aan situaties zoals, brand en diefstal. Uw huis kan erg beschadigd raken en dus veel geld kosten. Met de opstalverzekering bent u voor deze schades gedekt. Op de website van opstalverzekering kunt u veel informatie vinden over de verzekering. Ook op de facebook van de website kunt u veel informatie vinden en zult u altijd op de hoogte blijven.

Huiswaarde

Bij het afsluiten van een opstalverzekering moet u de waarde van uw woning bepalen. Het is belangrijk om de juiste waarde door te geven. Als u zomaar een opstalwaarde doorgeeft loopt u het risico om over- of onderverzekerd te zijn. Dit kan erg nadelig voor u uitpakken, omdat u waarschijnlijk niet alles vergoedt krijgt bij schades. De waarde die u opgeeft is de waarde van uw woning. Dat is dan de waarde waar u voor verzekerd zult zijn.  De waarde wordt bepaald aan de hand van de type woning, de kwaliteit, inhoud, ligging en inflatie.

Onderverzekerd

Onderverzekerd zijn is erg nadelig voor u. In situaties van bijvoorbeeld brand en diefstal krijgt u niet alle schades vergoed. U zult waarschijnlijk veel moeten bijbetalen. Dit wilt u natuurlijk voorkomen. Om dit te voorkomen kunt u de herbouwwaardemeter gebruiken. Als u deze meter met de waarheid invult kunt u gemakkelijk de juiste waarde bepalen.

Uw waarde van uw huis kan veranderen. Het is dus belangrijk om na gemiddeld 5 jaar de waarde opnieuw te bepalen en door te geven aan uw verzekeringsmaatschappij.

De uitkomst van de herbouwwaardemeter is niet bindend. Als u het niet helemaal vertrouwd kunt u de waarde van uw woning zelf berekenen of laten berekenen door iemand. Als u het laat bepalen door een expert is de uitkomst bindend voor de verzekering.

Huurwoningen

Als u een huurwoning heeft hoeft u geen opstalverzekering af te sluiten. Dit moet de woningeigenaar doen. Met de opstalverzekering zijn uw meubilair en alle andere losse spullen niet vergoed. Hiervoor kunt u een inboedelverzekering afsluiten. Als u de woning zelf verbouwd van de oorspronkelijke woning, wordt de verbouwing en toegevoegde waarde hiervan niet verzekerd met uw opstalverzekering. Bekijk de voorwaarden van uw huurwoning, want bij een huurwoning liggen de regels anders.

Vergelijken

Er zijn veel verschillende opstalverzekeringen. Het kan lastig zijn om de juiste verzekering te kiezen voor uw woning en situatie. Door verschillende verzekeringen te vergelijken kunt u de juiste keuze maken. Met de online verzekeringsvergelijker kunt u binnen enkele minuten zien wat de voorwaarden zijn, de prijs etc. Vergelijk de verzekeringen online en maak de juiste keuze!

 

Opstalverzekering