Geschreven door Stichting Vrienden van het Rosmalens Carnaval

woensdag 17 december 2017

 

Zoals al eerder in de pers is aangekondigd, viert het georganiseerd carnaval in Rosmalen in het weekend van 30 en 31 januari en 1 februari haar 44-jarig jubileum onder het motto Vier kirres elluf.

Op vrijdagavond 30 januari gaat dit feestweekend om 20.00 uur van start met een feestavond in de Kentering, de Residentie van Prins Antoine dun Urste, voor iedereen die verbonden is (geweest) aan de Stichting Vrienden van het Rosmalens Carnaval. Dat is dus een avond voor (oud)leden van de Raad van XI, de Prins en zijn voorgangers, dansmariekes, leden van de (jeugd)hofkapel en vrijwilligers. Alle Zandhazendurpse clubkes hebben voor die avond een bevriende clubke uit mogen nodigen. De live-muziek zal die avond uitsluitend door deze gast-clubkes verzorgd worden.

Voor deze avond is de Stichting nog op zoek naar oud-leden van de Jeugdraad van Elf. Deze kunnen zich aanmelden bij Paul Hazenberg (06-42969639). Dus ben je of ken je iemand die ooit lid was van de Jeugdraad en nog geen uitnodiging heeft ontvangen, neem dan zo snel mogelijk contact op!

Zaterdagochtend 31 januari zal vanaf 10.00 uur in de tent op de Driesprong een openbaar ontbijt geserveerd worden. Aansluitend zal in de middag vanaf 13.30 uur in een speciale uitvoering het Zandhazendweilfestival plaatsvinden. Uit de verre omtrek komen muziekclubkes naar Zandhazendurp om op de verschillende podia in het dorp hun muziek ten gehore te brengen. De podia zijn daartoe in speciale thema’s in het kader van het jubileum aangekleed. Dat belooft een gezellige afwisseling voor het winkelend publiek te worden! Tegelijkertijd vindt in de Kentering een speciale uitvoering van het seniorencarnaval plaats, georganiseerd door Trug noar Vruger met de Revuo`s.

Deelnemers aan het dweilfestival én aan het seniorencarnaval worden na afloop vergast op boerenkool met worst in de Kentering. Zo gaat de avond naadloos over in een feest in de Theaterzaal van de Kentering. Deze feestavond wordt om 19.30 uur geopend met een surprise-act en is gratis toegankelijk voor iedereen die carnaval een warm hart toedraagt en zin heeft om het Vier kirres elluf jubileum mee te vieren. Tijdens deze avond zullen verschillende artiesten van nationaal formaat optreden.

In de Blauwe Zaal wordt op datzelfde moment een “ouwerwets” feest georganiseerd door Soos Satisfaction. Het motto daarbij zal zijn Back to … Carnaval. Op deze avond vindt ook nog een primeur plaats: opening van De Tent. De Tent, gelegen aan de Dorpsstraat 73A (achter de Bierelier) is speciaal voor de jeugd van 12 tot 18 jaar. Vanaf 19.30 uur ben je daar welkom, de toegangsprijs is € 3,50. Voor de jeugd tot 16 jaar wordt alleen frisdrank geschonken. Op vertoon van ID-bewijs kunnen 17- en 18-jarigen een polsbandje verkrijgen waarmee wijn of bier kan worden besteld. En dan is het alweer zondag 1 februari. Die dag wordt om 11.11 uur gestart met een herdenkingsdienst in de tent op de Driesprong. Dit is een speciale dienst, waarin op een gepast carnavaleske manier invulling gegeven zal worden aan het thema van het weekend.

Vanaf 13.11 uur wordt in de Blauwe Zaal van de Kentering een receptie ter ere van het 44-jarig jubileum gehouden voor alle Zandhazendurpers en bevriende clubs en verenigingen. In de Theaterzaal zal op hetzelfde moment de Dansmariekeswedstrijd en Jeugdkapellenrodeo gehouden worden, een feest speciaal voor de jeugd. Een vol weekend dus, met genoeg keuze voor iedereen. Voorwaarde is slechts dat u van carnaval houdt en graag een feestje mee viert. De Stichting Vrienden van het Rosmalens Carnaval ontvangt u graag!

Samengevat ziet het programma er als volgt uit:

Vrijdag 30 januari:

20.00 uur feest voor (oud-)leden van de Stichting Vrienden van het Rosmalens Carnaval in de Kentering. Oud-leden van de Jeugdraad worden nog gezocht!

Zaterdag 31 januari:
10.00 uur ontbijt in de tent op de Driesprong
13.11 uur opening Zandhazendweilfestival
19.30 uur aanvang feestavond in de Theaterzaal van de Kentering met surprise-act en artiesten van nationale allure
19.30 uur aanvang Soos Satisfaction in de Blauwe Zaal van de Kentering
19.30 uur opening van De Tent, Dorpsstraat 73A voor de jeugd van 12 tot 18 jaar

Zondag 1 februari:
11.11 uur herdenkingsdienst in de tent op de Driesprong
13.11 uur receptie Vier kirres elluf inde Blauwe Zaal van de Kentering
13.11 uur dansmariekeswedstrijd en jeugdkapellenrodeo in de Theaterzaal van de Kentering

Jubileumweekend carnaval Rosmalen