Geschreven door Administrator

dinsdag 18 november 2017

 

JUBILEUMPRODUCTIE: “EN PIERRE…., WAT HEBBEN ZIJ GEZONGEN?”

Koor Voluum bestaat 25 jaar. Dit willen we vieren met een nieuwe productie!
Koor Voluum heeft al jaren lang een vaste schare trouwe fans die regelmatig onze concerten bezoekt. Door deelname aan diverse evenementen is Koor Voluum een begrip geworden in de Bossche muziekwereld. Toch probeert het koor de bekendheid nog steeds te vergroten. Met `En Pierre….., wat hebben zij gezongen` willen we Koor Voluum verder onder de aandacht brengen van muziekliefhebbers in `s-Hertogenbosch en omstreken. We verwachten hiermee dan ook een breed publiek te bereiken.

Omdat we trots zijn op wat we de afgelopen jaren gepresteerd hebben, vinden we het belangrijk dat muzieknummers uit de afgelopen 25 jaar terug te vinden zijn in deze productie. Maar we willen ook vooruitkijken, de lat steeds hoger leggen en het beste uit het koor en haar leden halen!

De nieuwe productie zal het `voluumgevoel` uitstralen:
“gezelligheid”, “blijheid”, “groepsgevoel”, passie voor het zingen.

Kenmerken van deze nieuwe productie zijn:
– Diversiteit in muziekstijlen: van klassiek tot rock
– Live begeleiding door een 6-koppige band
– Spanning: het publiek moet op het puntje van de stoel zitten
– Laagdrempelig
– Geschikt voor alle leeftijden
– Ruimte voor verschillende sfeerbeelden en voor een lach en een traan

De nummers weerspiegelen verschillende emoties.
– Interactie met publiek. Wij betrekken het publiek in onze optredens
– Professioneel decor
– Doordacht kledingplan
– Op maat gesneden licht en geluidplan

‘En Pierre,…. wat hebben zij gezongen’ zal geen statisch optreden worden. De zang wordt ondersteund door dans en spel, waardoor er sprake is van een dynamische voorstelling, waarbij niemand zich zal vervelen.

Het gehele koor is bij de voorbereidingen betrokken. Of het nu gaat om het maken van het decor, het verspreiden van posters of het maken van de kleding; iedereen draagt zijn of haar steentje bij.

De verantwoordelijkheden voor het produceren van de voorstellingen liggen in handen van Koor Voluum zelf. Hierbij wordt zij bijgestaan door een artistiek team dat is samengesteld uit de dirigent van Koor Voluum en een regisseur/choreograaf.

In oktober zijn de voorbereidingen voor de productie begonnen. Er is een productieteam geformeerd dat al een aantal voorbereidende zaken heeft geregeld. Het instuderen van de eerste koornummers, waarmee in januari is begonnen, zullen doorgaan tot november, waarna de eerste doorlopen plaats zullen vinden. In de tussentijd wordt gestart met spelrepetities en de solisten zullen hun partijen instuderen. Ook de verdere voorbereidingen (lichtplan, decorontwerp, kostuumontwerp, benaderen sponsoren etc.) zullen in deze periode plaatsvinden. In december zal de eerste doorloop met kostuums zijn. In januari vinden de laatste doorlopen en de generale repetitie plaats, waarna de voorstellingen kunnen beginnen.

Jubileumproductie Koor Voluum