Geschreven door Perscommissie Zandhazendurp

donderdag 29 januari 2017

 

Tijdens alle activiteiten waarover al gepubliceerd is, vergeet de Stichting Vrienden van het Rosmalens Carnaval zeker de jeugd niet. Op zaterdag 31 januari zal in het Vier kirres elluf jubileumweekend ruimte zijn voor jongeren van 12 tot en met 17 jaar in De Tent. Deze naam doet denken aan de tent die vroeger al in het centrum van Rosmalen stond en waaraan veel ouders van nu goede herinneringen hebben. De locatie van De Tent is de oude feestzaal van de Kep aan de Dorpsstraat 73a.

Tijdens alle feestavonden met carnaval is De Tent geopend. Dat begint dus al op zaterdag 31 januari. Aan de overkant, in De Kentering, vindt op dat moment het grote jubileumfeest plaats en swingen de ouders in de Blauwe Zaal op de klanken geproduceerd door de aloude Soos Satisfaction. De jongeren kunnen dan lekker swingen en sjansen in hun eigen Tent op hun eigen muziek en met hun eigen vrienden.

De Stichting vindt het belangrijk om deze groep, die soms tussen wal en schip dreigt te vallen, bij het carnaval te betrekken en een speciale plek voor hen te creëren. Samen met de hulp van een aantal enthousiaste vrijwilligers, die het concept van De Tent in andere plaatsen bekeken, is deze plek voor jongeren ontstaan. De Tent is elke feestavond geopend van 20.00 tot 01.00 uur. De toegang bedraagt € 3,50.

Van alle bezoekers wordt gevraagd dat zij beschikken over een geldig identiteitsbewijs. Op vertoon van dat bewijs kunnen 16- en 17-jarigen een speciaal polsbandje ontvangen, waarmee zij licht-alcoholische dranken kunnen bestellen. Aan jongeren van 12 tot en met 15 jaar wordt geen alcohol geschonken.

Kaarten voor alle avonden, zowel voor 31 januari als voor de carnavalsdagen 20 tot en met 24 februari zijn te verkrijgen bij Profile Maurice van Hassel, Dorpsstraat 29, 5241 EA te Rosmalen (maandag gesloten). Tevens zullen kaarten op de avonden zelf aan de kassa van De Tent verkrijgbaar zijn. Check verder de website: www.detentzandhazendurp.nl

Carnaval in de tent