De creditcard wordt wereldwijd steeds populairder, ook in Nederland. Veel Nederlanders gebruiken maandelijks de creditcard, voor het boeken van vakanties, grote aankopen, maar ook voor het online shoppen. Steeds meer bedrijven vragen om een creditcard. Kijk ook op https://creditchecker.nl/.

Wat is een creditcard?

Een creditcard is een soort van lening. Je doet je aankopen met de creditcard, zonder dat u deze meteen van uw rekening worden gehaald. Alle aankopen worden aan het eind van de maand bij elkaar opgeteld. U krijgt dan ook met het totale bedrag een rekening. Deze rekening moet u dan vaak binnen enkele dagen betalen. Als u het op tijd betaald, betaal je ook geen rente.

Welke soorten creditcards zijn er?

De afgelopen jaren is het aantal aanbieders gestegen van een handjevol naar tientallen creditcards aanbieders. De hooguit bekendste zijn de Master- en Visa Card. Het is veel gebruikte betaalmiddel over de hele wereld. Beide Creditcards komen uit Amerika en worden overal ter wereld geaccepteerd. De Visa Card is nog iets populairder en wordt ook iets vaker geaccepteerd dan de Mastercard.

Voordelen

Een creditcard heeft veel voordelen. u hoeft namelijk niet meteen over een groot bedrag te beschikken. Bovendien is het veel veiliger in het buitenland, omdat u niet met onnodig veel contant geld over de straten moet. Het is een gemakkelijk betaalmiddel voor zowel binnen- als buitenland.

Betalen met de creditcard